16.11.2018. – МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

 

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNESCO) установила је Међународни дан толеранције 1995. године. То је дан који све људе света подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас.

Међународни дан толеранције слави се широм планете, подсећајући да сви имамо право да будемо оно што јесмо, као што и други људи имају право на своју посебност.

Толеранција је прихватање чињенице да људска бића, природно различита по изгледу, положају, говору, понашању и вредностима, имају право да живе и буду то што јесу.

Ученици наше школе су на часовима грађанског васпитања обележили Међународни дан толеранције разним активностима. Водила се дискусија везана за питања шта је толеранција и да ли је наша школа толерантна. За наше ученике толеранција је прихватање различитости, разумевање, ненасиље, емпатија, уважавање, љубав, помоћ, поштовање, праштање, слушање, пријатељство, осећање, давање, мир, суживот. Ово је тема која их интересује и о којој сваки ученик размишља. Као резултат тих активности, ученици су направили пано који је изложен у холу наше школе.

Милица Мирковић